Snickeri o Bygg
- Guider och tips

Kolla senaste

Senaste tipsen


Skjutdörrar Göteborg: Ett smart och stilrent val för ditt hem

Att välja rätt dörrar och fönster för sitt hem kan vara en utmaning. Det finns så många alternativ att välja mellan och det är viktigt att hitta den lösning som passar bäst för ens personliga smak och behov. I Göteborg är skjutdörrar göteborg ett populärt val, eftersom de kombinerar både funktionalitet och estetik på ett elegant sätt.

En av de stora fördelarna med skjutdörrar är att de sparar utrymme. Eftersom dörrarna glider in i väggen i stället för att öppnas utåt, blir det lättare att möblera rummet och skapa en öppen och luftig känsla. Detta kan vara särskilt värdefullt i mindre bostäder där varje kvadratmeter räknas.

Skjutdörrar är också mycket användarvänliga och lätt att underhålla. De har ofta smidigare låssystem än traditionella dörrar och glider lätt på sina skenor, vilket gör dem enkla att använda för både barn och äldre personer. Dessutom kan de enkelt rengöras med en fuktig trasa och behöver inte målas om lika ofta som vanliga dörrar.

När det gäller design och utseende finns det mycket att välja på inom skjutdörrar. De finns i olika material som glas, trä och aluminium, samt många olika färger och mönster. Detta gör det möjligt att skapa en unik look som passar perfekt in i ditt hem och ger en känsla av lyx och modernitet.

Om du överväger att installera skjutdörrar i din bostad är det rekommenderat att vända dig till ett företag som specialiserat sig på detta område, till exempel genom att besöka sidan vi länkat ovan. De kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina behov och preferenser samt erbjuda professionell hjälp med installation och underhåll.

Sammanfattningsvis är skjutdörrar ett smart och stilrent alternativ som kan förbättra både funktion och design i ditt hem. Med rätt val av material och färg kan de bli en vacker och praktisk lösning som du kommer att njuta av i många år framöver.


Skaffa bänkskivor till ditt kök

Skaffa bänkskivor är inte alltid en enkel process, men det är väl värt det för det slutgiltiga resultatet. Du kommer att behöva tänka på några saker innan du börjar, som vilken typ av material du vill ha och hur mycket du vill spendera. Dessutom bör du komma ihåg att mäta utrymmet där du vill ha bänkskivan för att se till att du får rätt storlek. När du väl har beslutat dig för materialet och storleken på bänkskivan du vill ha, är det dags att gå till en butik som säljer dem. De flesta möbelbutiker och byggmarknader säljer bänkskivor, så det borde inte vara svårt att hitta en som har det du letar efter. Innan du köper något, se till att prova det för att se till att det är lätt att hantera och installera. Det finns ett par olika sätt att installera bänkskivor, men det enklaste sättet är att bara klicka dem på plats. Detta innebär dock att du kanske måste förborra hål i bänkskivan för att få den att sitta riktigt fast. Om du inte känner dig bekväm med det, finns det också lim som du kan använda för att få bänkskivan på plats. När bänkskivan är på plats, är det dags att börja använda den. Se till att du tar hand om den på rätt sätt, så att den håller sig fin och ser bra ut länge. Detta innebär att du inte ska använda skarpa rengöringsmedel eller skur pads, eftersom detta kan repa eller skada bänkskivan. Istället för det, använd en mild rengöringsmedel och en mjuk duk för att få den rena.


När ni vill bygga något som är större än 15 kvadrat 

Ibland så händer det att man vill bygga något som är större än 15 kvadratmeter på sin tomt. Men det är mer arbete bakom än att bara sätta igång och jobba. Man måste först av allt ansöka om bygglov. Ett bygglov är något som man måste ha för att få bygga på sin tomt som är större än 15 kvadrat. Det kan handla om ett utbygge från nuvarande hus eller ett till hus på sin tomt som man vill bygga. Men att få sig ett bygglov är ofta svårt och krångligt. Det är en lång process som ofta tar mycket tid och kraft. Det man kan göra istället är att låta ett företag ta hand om eran ansökan. Det kommer då gå betydligt fortare och ni kommer få bygglov snabbare än om ni skulle gjort det på egen hand. bygglov norrköping finns för er i Norrköping. 


Fördelaktiga byten

När man konstruerar ett hem eller renoverar det så finns det alltid projekt att utföra var man än tittar någonstans men något underskattat som ofta går under radarn för många är att byta fönster ystad. Det är förmodligen eftersom många inte förstår sig på hur viktigt det är att ha väl utrustade och fungerande fönster. För det första så är det en fråga om ventilation, kan man få in och ut luft ur bostaden enkelt genom att öppna fönster och hur effektivt är det? 

Sedan handlar det även om temperaturen i huset, om man har kass isolering omkring sina fönster vilket egentligen är hål i husets vägg om man tänker logiskt sett så kan temperaturen minskas rejält vilket ökar kostnaden markant för att höja upp bostaden, så du kan spara många kronor på att förbättra isoleringen eller byta gamla fönster. Sedan har det också med miljön inne och ljuset att göra, gamla och smutsiga fönster släpper in mindre ljus medans nyare skapar en vacker tillvaro med naturligt ljus.


Dags för en badrumsrenovering?


De flesta drömmer väl om ett vackert badrum som man trivs i. Att komma in till ett badrum som är snyggt gör att man då trivs bättre och allting känns så mycket fräschare. Man kan till och med känna sig fräschare efter en dusch när badrummet är snyggt än om man har ett sunkigt badrum, märkligt va? men så är det. 

Du är trött på ditt gamla badrum och vill ha något nytt och fräscht och då kan du kontakta ett företag som utför badrumsrenovering haninge. 

De kommer då hem till dig först på ett hembesök där det ser över ytan och förutsättningarna. Sedan träffas ni för att gå igenom dina önskemål och tankar kring hur ditt badrum ska se ut och du väljer även ut material och inredning helt själv, givetvis kan de komma med tips och råd om du själv är osäker på hur du vill ha det. 


Att se till att din fastighet är i toppskikt 

Om du äger ett hus eller kanske till och med ett fastighetshus i form av en bostadsrättsförening eller liknande är det alltid bra att se till att din fastighet är i toppskikt. Om det är i behov att att rustas upp är det alltid bra att göra det. Ett av de största projekten du kan stöta på är ett stambyte vilket innebär att byta ut alla rör i huset eller kanske bara till en viss del av din fastighet. Dessa rör som bär vatten eller värme måste vara intakt och om dom är gamla och börjar läcka kan det leda till t.ex fuktskador som kan vara oerhört dyra att reparera i ditt hus. Det ä helt enkelt bättre att göra det innan det är försent. Och det är lika svårt som det låter att göra därför är det en bra ide att söka på stambyte stockholm för att komma i kontakt med proffs som kan hjälpa dig.


Ett hus taget ur en dröm

För många personer så är det ett mål i livet att när man blir äldre sadla sig och bilda familj med någon man gillar lite extra mycket. Därefter så är det vanligt att man flyttar in i en lägenhet tillsammans eller till och med ett hus om man har tur. Mångas dröm är nog ändå att få bo i ett perfekt hus som ser ut precis så som man fantiserar att det ska se ut, hur löser man då detta? Jo man bygger ett eget hus efter sina egna önskemål och krav. Att bygga ett hus som taget från din dröm är ingen enkel uppgift och du kommer behöva hjälp med detta. Därför kan det vara en bra ide att söka upp vvs järfälla när du t.ex ska bygga ditt dröm bad rum eller ditt kök så det blir ordentligt gjort och du slipper göra om det.


Att rusta upp och underhålla huset 

Som husägare finns det flera olika saker att hålla koll på. Huset är den dyraste ägodelen många har och det är på grund av det viktigt att det hålls i bra skick. Men hur ska en göra det? Det första en kan konstatera är att det både finns en insida och en utsida av ett hus ska tas hand om.

Insidan kan en ta hand om genom att regelbundet städa eller fixa till. Skulle rum bli allt för slitna kan en rimlig åtgärda vara att renovera. Det finns flera företag som erbjuder denna typen av tjänster, tillexempel badrums- och köksrenoverare.

När det kommer till utsidan finns det också företag och firmor att vända sig till. Takläggare som wjansson.se kan se till att takpannorna ser rena och fräscha ut, eller lägga om ett helt nytt tak om så önskas eller behövs. Att sköta huset är ett bra sett att säkerställa att det behåller sitt ursprungliga värde. 


Att lägga golv

Håller du på att renovera i ditt hem? Funderar du över vad du ska renovera med och vad du ska för olika möbler i ditt hem? Vilka fönster du ska ha och hur du vill att ditt golv ska se ut? 

Genom att lacka, slipa, byta ut golvet eller till och med måla golvet, så får man en nya och fräsch look på golvet och du slipper att krångla en massa med det. Detta kan vara bra, minska din tid och få dig att spara på pengarna, så att du slipper att lägga allt för mycket tid på golvet. 

Vid en renovering till exempel så är det sällan så att man vill lägga allt för mycket pengar på en specifik sak utan man vill att helheten ska bli bra. För att få det så bra som möjligt så är det bästa att be om hjälp av någon som har koll när det kommer till golvläggning södermalm och att fixa och få det fint. 


Vad gör en rörmokare?

I väggar och golv i nästan alla hus ligger rör som transporterar rinnande vatten. De finns i hus och bostäder, men också lokaler som kontor och företagshus. Om ett hus har tillgång till rinnande vatten har det rör helt enkelt. 

Att rören funkar bra och underhålls korrekt är en förutsättning och ett krav för att du ska kunna få tillgång till rent vatten. För husägaren används rinnande vatten till en rad olika saker, till exempel till matlagning, uppvärmning av element, golvvärme, dusch, toalett och så vidare. 

Rör som inte fungerar korrekt riskerna att börja läcka vatten. Vattenläckor är skadliga för huset eftersom att de kan leda till fuktskador och mögel. Detta är något en bör undvika om det inte är så en vill betala mycket pengar för åtgärda och renovera dessa problem. 

Du kan få kontakt med rörmokare i alla svenska städer och orter, till exempel rörmokare bromma, östermalm och hässelby. 

Är det så att du ska renovera?

Är det dags att renovera badrummet och fixa iordning så att det blir nytt och fräscht? Kanske är det så att du har tröttnat på kaklet, vill ha ett badkar istället för en dusch och känner att färgen är förfärlig. Ställ då till med en lite renovering så att du kan få det nytt och fräscht precis så som du vill ha det. 

När du ska utföra en badrumsrenovering kan det vara bra att ta hjälp och anlita en byggfirma som vet hur det går till och som kan hjälpa dig med hela den biten så att du som inte är så kunnig ska slippa begå massa misstag mitt i renoveringen.  

Att renovera ett badrum är inte alltid så enkelt, man måste nämligen hålla sig till alla rör som finns på olika ställen i badrummet. Sedan är det heller inte något som bara görs, utan det krävs planering, tid och kunskap. Kika in på martinezbygg.se för att få den hjälp som du behöver med bygget. 



Renovera ditt badrum 

Är du trött på det gamla och känner att du behöver fräscha upp badrummet. Kankse är det färgen, eller de slitna luckorna? Är det så att du vill fräscha till det genom att renovera badrum stockholm så är det bäst att be om hjälp, en badrumsrenovering är inte alltid enkel, det är mycket som ska ta hänsyn till när man renoverar badrummet, avlopp, rör och elektriciteten. 

När man renoverar badrum så måste man nämligen hålla sig till alla rör som finns på olika ställen i badrummet. Det är inte särskilt enkelt att flytta på toaletten eller platsen för handfatet och det är sällan något som du kan lösa på egen hand därför kan det vara bra att se till så att du får hjäp när du ska renovera eller bygga om. 

En byggfirma vet hur det funkar att renover eller bygga om i ett badrum, därför är det bäst att gå på den säkra sidan och renovera badrummet med hjälp av en byggfirma så att du som inte är kunnig slipper att göra massa misstag under renoveringen. 


Varför inte bygga ditt eget hus?

Känner du dig sugen på att testa på att bygga ditt eget hus? Att få designa och planera ett hus precis på det sättet du vill? Så att du kan få med alla de delar du vill ha med. Det kan vara påfrestande under bygg processen men det kommer vara värt det i slutändan. Att få bo och leva i ett hus man byggt själv är en speciell känsla och de som byggt egna hus säger att det är någonting man absolut borde uppleva under sitt liv. Det finns en del saker som kan vara viktiga att tänka på när det kommer till att bygga hus. Tänk på att planera innan ni börjar med någonting. Innan ni går till en professionell person som kan hjälpa er är det bra att ha en översiktlig plan över vad ni tänker er med ert hus. Vill du bygga hus växjö kan du kolla upp mer information.


  Behöver du byta tak?

Har du ett gammalt och slitet tak? Då kanske det är dags för dig att byta tak stockholm inom en snar framtid. Att byta tak kan vara både svårt och krångligt att göra själv, därför kan det vara bra att få hjälp för att få ett så bra resultat som möjligt. Genom att få hjälp med att byta tak kan du enkelt få det snyggt och fräscht på en gång. 

Ett tak som inte håller eller som läcker kan skada ditt hus. Det är därför viktigt att välja en takläggare som har rätt kompetens för att byta ditt tak och att du väljer en takläggare som matchar din budget, det också viktigt att du har en budget så att du kan få det till ett så bra pris som möjligt. Att se till sitt tak så ofta som möjligt är viktigt för att det ska hålla och då har du också tid att boka någon som byter ditt tak. 

Så besök länken byta tak stockholm om du vill ha mer information.


Att välja rätt byggfirma 

Till att börja med kan det vara en god idé att höra med vänner och bekanta ifall de har några tips på byggfirma uppsala som de själva har anlitat och varit nöjda med. Ifall du inte har någon i din direkta närhet är ett bra tips att läsa på omdömen på nätet, prata med olika byggfirmor för att jämföra pris, kompetens och om du känner sig trygg med att de förstår vad du är ute efter. Tänk på att välja rätt byggfirma för dina behov, eftersom olika byggfirmor kan vara specialiserade på olika områden. Det kan vara bra att skriva ner din vision och förtydliga dina förväntningar på byggfirman för att se till att hålla den röda tråden genom projektet. På så sätt kan du alltid gå tillbaka till din ursprungsidé om du känner att du hamnar vilse på vägen. Se också till att få prisförslag från flera olika byggfirmor så att du inte betalar extra i onödan.


Bygg altan 

Är du trött på hur ditt hus ser ut och känner att du vill göra skillnad, kanske är det bara att bygga till en altan som behövs för att du ska känna att det ser fräscht och iordningjort ut. Genom att bygga till altan till ditt hus så kan du få utelivet så sommaren, genom grilkvällar och mysiga stunder med kompisar på altanen. 

En altan kan göra otroligt mycket på ditt hus och kan höja statusen för huset med flera procent. Genom att bygga altan uppsala så kan duu få en härligare sommar med en altan som du kan hänga och spendera din tid på. Du som inte tycker om att sitta rakt på gräset kan även slippa det meden altan. 

Kanske är det så att du behöver jobba men vill sitta ute i den härliga sommarvärmen, hur bra är det inte då att ha en altan med fotölj eller bord att kunna sitta vid när du ska jobba eller bara ta en kopp kaffe. 


Budgetbadrum med våtrumsmatta

De allra flesta som genomför en badrumsrenovering malmö idag väljer kakel och klinker för väggar och golv, men vill man hålla nere på kostnaderna så kan man välja en s.k. våtrumsmatta istället. Ett alternativ som länge betraktats som något billigt och tråkigt men som nu är tillbaka på banan. På marknaden idag finns mängder av alternativ att välja mellan både då det gäller färg, mönster och strukturer.

En våtrumsmatta kräver inte samma form av underarbete som då man arbetar med keramikplattor eftersom mattan i sig utgör en fuktspärr. De som finns på marknaden idag är dessutom både slitstarkare och mer motståndskraftigare än vad de tidigare varit tack vare teknikens och tillverkningens utveckling. Ett mycket bra alternativ d.v.s. för den livliga barnfamiljen, både ekonomiskt och praktiskt.

Det viktigaste när man lägger den här typen av golv är att man lyckas få det tätt mellan skarvarna liksom rördragningar och golvbrunnen. Här bör man be en professionell hantverkare om hjälp.


Fördelar med öppna förvaringslösningar i köket

Idag är det oerhört trendigt att satsa på öppna förvaringslösningar när man genomför en köksrenovering lund vilket inte bara är oerhört snyggt, det finns även praktiska fördelar med förvaringsalternativet.

- Ett litet kök känns rymligare då det skapas både luft och volym i rummet med hyllplan istället för klassiska skåp.

- Överskåp som monteras upp vid fönster hindrar ljuset från att tränga in så det kommer också att kännas ljusare med öppen förvaring. 

- Givetvis blir det enklare att hitta när allt står synligt.

- Förutom att det blir lättöverskådligt blir det också enklare att nå allt då det står på hyllor eller hänger på krokar.

- Renoverar man under en budget så är det här också ett av de mest ekonomiska valen man kan göra. Skåp är betydligt mycket dyrare att köpa än enklare hyllor så istället kan man lägga pengarna på inredning eller investera i en riktigt snygg kvalitetsbänkskiva.


Plattsättning utomhus

Om man vill få till en plattsättning utomhus som förblir precis lika fin i framtiden trots påverkan från väder och vind så finns det en hel del olika saker att tänka på.

På tätskikt ovan betong

Den här typen av plattsättning södertälje ska fördelaktigt utföras med en s.k. tunnskiktsteknik.

Full täckning under själva plattan

Om man inte vill riskera att plattsläpp eller frostsprängningar ska kunna ske här så krävs det att man lägger en 100 procentig täckning inunder plattorna.

Härdning av produkterna

En härdning måste alltid ske då både klimatet och tiden är optimal. Produkterna måste helt enkelt få tid på sig till att härda ordentligt innan de kommer i kontakt med kyla, regn eller någon mekanisk belastning. Allt för att de säkert ska ha härdat till sin tilltänkta hållfasthet. 

Applicering

Underlaget till tätskiktet ska alltid förvattnas så att det blir jämnt fuktigt och därmed jämnt sugande. Här gäller regel hellre för blött än för torrt innan man applicerar på tätskiktet.


Glöm inte förarbetet när du målar om

Vill man renovera hemma och förnya på ett så effektivt sätt som möjligt så bör man fundera på att måla om. Det går snabbt och är inte alls speciellt dyrt samtidigt som möjligheterna till helförändring utifrån smak är total. Det är dock viktigt att man gör det ordentligt redan från start om man vill få ett riktigt bra resultat som håller riktigt länge.

Vikten av grundarbete

I regel vem som helst kan klara av att måla om hemma med bra resultat, men det som många ofta fuskar med är grundarbetet trots att det faktiskt är det som är det allra viktigaste. Ett måleri stockholm lägger minst 75% av sin arbetstid på att just förbereda underlaget de ska måla på. Ser man till så att underlaget är fritt från tapeter, skarvar, ojämnheter och hål så kommer också slutresultatet att bli mycket bättre utan allt för många vändor färg. Tråkigt kanske, men helt klart värt det i långa loppet.


Fördelar med värmepump

Här är de största fördelarna med att installera en värmepump:

1.Du sparar pengar

Det här är förmodligen den viktigaste fördelen för de flesta liksom den som avgör valet. Exakt vad priset blir med en värmpump variera givetvis utifrån husets storlek och år, men det är inte helt ovanligt att räkningarna sänks med flera tusen i månaden. Inom tio år kommer man alltså ha fått tillbaka pengarna som man en gång lade ut för sin värmepump.

2. Miljövänligt

Idag tänker vi allt mer på vårt klimat och vill man slå ett slag för framtiden så är värmepumpen bra även för det. Värmepumpen återanvänder de resurser som jorden redan har och tar tillvara på dem på ett mycket effektivt sätt.

3. Många alternativ

För att alla säkert ska hitta det bästa alternativet för dem och deras hushåll finns det mängder av alternativ av värmepumpar täby att välja mellan liksom olika tillverkare och återförsäljare. Man kan alltså få en optimal för ens energibehov.


Rätt redskap för att laga betong

Mindre sprickor i din betong kan du enkelt laga på egen hand oavsett om du söker ett slätt och fint resultat eller ett med grövre struktur. Det gäller bara att du har rätt redskap och material för det.

Verktyg och redskap

För mindre mängder behövs en hink, en visp och en borrmaskin, inget mer. För större mängder däremot kommer en tombola behövas.

När du nu ska blanda ditt bruk så är det ingrediensernas ordningsföljd som är absolut viktigast att tänka på. Först tillsätter du vatten och sedan häller du i pulvret lite åt gången i flera omgångar. Doseringen är jätteviktig så slarva inte.

Om bruket sjunker in för långt i dina sprickor betong stockholm så kan spackel behöva adderas till för finjusteringen. Det finns också vägglagningsbruk som ger snabba och fina resultat.

Själva torktiden av bruket beror på hur luftomsättningen ser ut, temperaturer, luftfuktighet, skiktets tjocklek samt vattenblandningen. För optimal styrka med mindre risk till nya sprickor ska du vara noga med att eftervattna så att bruket inte torkar allt för fort. 


Innan du ger dig på en takrenovering

Att renovera ett tak är omfattande och det krävs därför också en hel del planering inför den för att lyckas utan några dyrare omkostnader eller tråkiga fallgropar. Här kommer några viktiga saker att tänka på innan du sätter igång med en takrenovering stockholm . 

- För ett garanterat tätt resultat så bör du lägga tid på att också byta ut pappen.

- En godkänd luftspalt ska vara på som minst 25 mm så kontrollera ströläkten innan du sätter igång.

- Den sista pannan du lägger ska alltid gå ner mitt i husets hängränna.

- Alla genomföringar måste tätas ordentligt och detta gör du bäst med tjära eller med asfaltsklister.

- Montera upp plåtar ovanpå alla takets genomföringar.

- Kontrollera stuprännornas hållbarhet och funktion för att säkerställa att de verkligen klarar av att föra bort regnvattnet ordentligt från huset.

- Tänk på att du kan få ROT-avdrag vid takläggning så om du väljer att ta in hjälp från en takläggningsfirma, kontrollera så att de har F-skatt vilket alla seriösa firmor har.


Yrke byggledare

Ska man kunna lyckas som byggledare så krävs det att man är stresstålig, har god samarbetsförmåga, är förtroendeingivande samt drivande. Arbetsmöjligheterna är många och man kan arbeta på en mängd olika företag så som byggfirma skövde  och organisationer vart man då har som uppgift att bistå med byggkunnighet i ett så tidigt skede som möjligt. En uppgift kan exempelvis vara att se till så att trafikanter och förbipasserande kan ta sig förbi säkra samtidigt som de som arbetar får plats och tid för sitt.

Som byggledare ska du ha kunskap kring bl.a.:

- byggprocessen vid ny-, till- och nybyggnation

- hantering av ekonomiska, juridiska och tidsmässiga risker inom olika byggprojekt.

- bygg- och installationssamordning

- arbetsgivareansvaret och regelverket rörande arbetsrätt

- miljöaspekter kopplade till byggproduktion

- företagsekonomi

- olika byggnadstekniker och byggnormer

Det bästa med yrket är arbetsvariationen och friheten. Dock så bör man vara ytterst ansvarsfull för att klara av att rå om hela projektet och se till så att det fungerar från början till slut med hänsyn till alla aspekter.



Innan du väljer badrum

Få saker är så roligt som att förnya hemma och badrummet är något av det absolut viktigaste i ett hem för många. För att få ut så mycket som möjligt av sin badrumsrenovering täby så bör man dock vara noggrann redan vid planeringen och här är 5 olika saker som du bör tänka på.

1. Avlopp och vatten

Om det är mycket kring just avlopp och vatten som ska bytas ut så kan det vara bra att vid din badrumsrenovering stockholm passa på att byta ut allt från källare och upp till badrum.

2. Ytskiktsval

Fundera på om du vill ha matta, klinkers, kakel eller en kombination av flera.

3. Belysning

Många gånger så sänks taket under en badrumsrenovering vilket gör det till ett perfekt tillfälle för infälld belysning i form av spottar. Med halogen får du ett varmare ljus men led brukar hålla längre och kostar mer.

4. Värme

Vid vattenburen värme i huset kan du fundera över golvvärme.

5. Ventilation

Slutna system ska man inte störa, men annars kan en badrumsfläkt med automatisk fuktstyrning lämpligt vis installeras.


Renovering av träfasad

En träfasad är i behov av kontinuerligt underhåll för att skydda huset maximalt mot väder och vind.

Fasadtvätt

Så länge du inte ser färg flagna eller sprickor dyka upp någonstans så räcker det att du tvättar fasaden. hur ofta beror på vart du bor. Konstigt nog så brukar alger gro mycket snabbare i ren miljö men även färgens kvalitet påverkar algväxten.

När färgen flagnar

Har vind och fukt slitit så pass så att färgen börjat lossna så är det dags att ta tag i det mer än med fasadtvätt. Börja med en tvätt och dra / skrapa samtidigt också bort färgen som börjat lossna. Ser brädorna ut att va i sämre skick så kommer du också behöva renovera fasad stockholm och byta ut dem. Det kan vara läge här att lägga på ett helt nytt ytskikt.

Byte brädor

Välj alltid bra kvalitet på brädorna då de billigare inte kommer att hålla måttet för det slitage de kommer utsättas för. Kärnvirke är att föredra.


Hantverkare - En hårt kritiserad arbetsgrupp

Är man inte nöjd med en tjänst som man betalat för så ska man givetvis klaga och reklamera tjänsten som utförts. I värsta fall kan man också anmäla felen till konsumentverket och enligt undersökningar som just de ägnat sig åt under flera års tid kan man tydligt se hur det är hantverkare som får absolut flest klagomål. Faktum är att de legat högst upp på resultatlistorna i över sju års tid nu. Av de 93 320 klagomålen som strömmat in från missnöjda konsumenter rörde 20 135 utav dem boenden och hjälp från byggfirma linköping , det är alltså inte mindre än 20% av dem alla. Vidare så rörde mer än 50% hantverkartjänster.

För fler nöjda kunder

1. Arbeta alltid med kvalité och bygg förtroende hos kunderna.

2. Flexibilitet är viktigt. Anpassa dig alltid till omständigheterna.

3. Ange tydligt samtliga kostnader.

4. Skriftliga avtal är ett måste, både för din och din kunds trygghet.

5. Skriv ut allt som ingår.


Dammkontroll vid betonghåltagning

När man tillverkar tegel, betong och kakel eller liknande så använder man sig utav större mängder stenar och lera. När man sedan sågar eller borrar i dessa material så kommer en hel del luftburet damm att frigöras som innehåller respiratoriska kristallina kiseldioxida partiklar (RCS). Dessa små, små partiklar kan inte ses med blotta ögat i normal belysning, men de är oerhört skadliga för vår hälsa och bör därför inte andas in i någon större mängd.

Hälsoeffekter

Man tror att många fall av silikos och lungcancer beror på att personen exponerats för RCS vilka i sin tur tack vare sin minimala storlek penetrerat sig in långt i personens lungor. Just därför är det också viktigt att man sätter in relevanta säkerhetsåtgärder vid betonghåltagning göteborg för att minska eller åtminstone kontrollera dammet.

Man kan:

- Våtskära materialen.

- Använda diamantsåg i första hand då det går istället för slipsågen.

- En betongsåg ska alltid ha ett partikelventlationssystem som fångar upp dammet.

- Personalen i sin tur ska bära skyddutrustning för sin egen säkerhet.